Småkakor

Här är ett bra grundrecept på småkakor, enligt Leila Linderholms recept:

Ingredienser

5 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 1/2 dl florsocker
300 g kallt smör
1/2-1 msk kallt vatten

Gör så här

Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.

Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska endast precis gå ihop.
Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst 1 timme.

Ugnen på 200 grader, i mitten av ugnen,
tills kakorna fått ljus färg.


Smaksätta kan du göra med i princip vad du vill, efter tycke och smak!
Här är några tips på vad jag har testat!

- Finrivet citronskal och ersätt vattnet i receptet mot citronsaft
- Hackade cashewnötter och choklad. Knådas in i degen.
- Malen kanel. Ta ca ½ tsk i degen och strössla kanel och råsocker över kakorna
- Korinter. Ca 1 dl knådas in i degen.

Kommentera här: