Piggelin

Godmorgon på er mina små gullvippor!

Idag är jag uppe tidigt. Var trött när jag vaknade men hade bestämt mig för att baka scones på morgonen. Och efetrsom P måste jobba några timmar idag också, så blev det att kliva upp lite tidigare ;-)
Vi har precis ätit frukost. Det blev nybakade scones med färskost och aprikosmarmelad eller vanlig ost, och te till det. Smarrigt. 
Jag sitter i köket och bloggar med en kopp java och ett knorrande/sprakande ljus från "WoodWick". Just detta har en doft av "Dewdrops" och är inte så stakt i sin doft. Lagom så här på morgonen. P har gått och lagt sig en timma till. Han är jättetrött. Han var inte hemma förrens 19:45 igår kväll. Jobbat hela dan. Ska väcka honom runt 8:15 så han hinner piggna till. Förhoppningsvis blir han bara borta ett par timmar idag. 

Jag ska göra nåt, som jag inte gjort på över ett år. Ska baka bullar! Har redan börjat förbereda. Har haft så ont i kroppen det senaste året och varit orkeslös mestadels, så jag har inte orkat baka. Men nu känns kroppen lite stabilare, så då ska jag ge det ett försök. Är fortfarande inte hundra i kroppen efter medicinomställningen, men är iaf på väg mot en bättre vardag igen. I morgon väntas arbete igen, och jag har en hel del att fixa med har jag en känsla av. Det har jobbats i helgen och jag vet att det kommer vara rörigt. Dessutom ska jag hjälpa vår SAP-guru Erik, med ett storjobb, där jag ska kontrollera alla strukturer på våra artiklar, och plocka ut dom artiklarna som vi får från våra interna avdelningar och där det ingår mer än en komponent, till varje färdig produkt. Tur att man har så stor produktkännedom, så man inte behöver kolla alla. Vissa räcker det med att jag ser benämningen eller artikelnumret, så vet jag vad det är för nåt. ;-). Kommer dock att ta några timmar att sortera ut...

Ute är det grått och trist. Inte så kallt, men ändå... Trist... Snart sista chansen att måla knutbrädorna till huset, om vi ska hinna få upp dom innan vintern. Är fruktansvärt stressad över dom. Och nu när vi ställt om klockan, så är det mörkt när man kommer hem från jobbet och då kan man inte jobba utomhus heller. I garaget kan man heller inte stå, då plankorna är för långa och vi har för mycket grejer där för att få plats. Tufft läge. Återstår bara helgerna att fixa klart på...

Nästa helg vill jag lägga om golvet inne på lilla toan. När vi först gjorde om där inne, så löpte vi ett billigt plastgolv som såg ut som trä. Och varje "planka" var liksom en egen bit plastgolv, med klister på baksidan, likt ett stort klistermärke kan man säga. Det funkar inte... När huset rör på sig och temperaturen växlar, så glider allt isär och lämnar stora springor. Och efter allt fram och tillbakaflyttande, så är klistret i princip helt borta. Nu har jag lagt en stor matta därinne på toan, för att slippa se eländet. Vi har en massa klickgolv över, från när vi la golv i mitt lilla rum, så det kommer räcka precis till golvet inne på toan. Räknar med att det inte ska ta mer än några timmar eller i värsta fall, en dag att klicka dit. Vore så skönt att slippa även det irritationsmomentet. 

Nej, nu ska jag fixa lite bulldeg!

Kommentera här: